PROJEKT

Swedish Fashion Council driver flera olika projekt för att stötta och utveckla svenskt mode och den svenska modebranschen.

Ethical Charter
Modebranschens olika aktörer såsom Swedish Fashion Council arbetar tillsammans med branschorganisationer, modellagenturer, modemärken och andra företrädare för branschen, med att ta fram en "Ethical Charter". Denna syftar till mer rättvisa förhållanden för modeller samt verka för sunda kroppsideal.

Fashion Hackathon
Teknik mötte mode den 16 april när Swedish Fashion Council anordnade, tillsammans med partners från plattformen Digitizing Fashion, ett Fashion Hackathon. Syftet med projektet är att lösa sociala eller vardagliga problem genom digital couture. Under de två dagarna som Fashion Hackathon arrangerades skapades sex prototyper på nya former av wearables framtagna av modebranschen i samråd med tech-industrin. Märken som deltog var H&M, Lazoschmidl, Uniforms for the Dedicated, Naim Josefi, De Moy och Reschia.

Fashionomics
En tvodd av Swedish Fashion Council i samarbete med Veckans Affärer. 

Frontrow Forensics
Projektet är ett samarbete mellan Swedish Fashion Council, H&M, ASFB, Stockholms universitet, Stockholm Fashion District, Nacka kommun, Ericsson och SICS.  Projektet bygger på ett anslag från Vinnova på 2 miljoner kronor. Syftet är att med hjälp av videoteknik och digital analys skapa en mer hållbar och resurseffektiv produktionsprocess i modebranschen.

Swedish Fashion Talents
Drivs av Swedish Fashion Council sedan 2005 med syfte att stötta nya modemärken i deras etablering på marknaden. Talangprogrammet genomförs med hjälp av projekt, nätverk och aktiviteter som t.ex. modevisningar och utställningar.