PROJEKT

Swedish Fashion Council driver flera olika projekt för att stötta och utveckla svenskt mode och den svenska modebranschen.

Circular Textile Initiative
Circular Textile Initiative drivs av Göteborgsregionen, Re:textile, Wargön Innovation och Swedish Fashion Council. Ett unikt samarbete som detta innebär ett unikt projekt som möjliggör idéflöden för innovativa lösningar för cirkulära textilflöden, och genom det försöka rädda tusentals ton textilier varje år samtidigt som miljöpåverkan minskar. 

Ethical Charter
Modebranschens olika aktörer såsom Swedish Fashion Council arbetar tillsammans med branschorganisationer, modellagenturer, modemärken och andra företrädare för branschen, med att ta fram en "Ethical Charter". Charten syftar till mer rättvisa förhållanden för modeller samt verka för sunda kroppsideal.

Fashion Hackathon
Teknik mötte mode den 16 april när Swedish Fashion Council anordnade, tillsammans med partners från plattformen Digitizing Fashion, ett Fashion Hackathon. Syftet med projektet är att lösa sociala eller vardagliga problem genom digital couture. Under de två dagarna som Fashion Hackathon arrangerades skapades sex prototyper på nya former av wearables framtagna av modebranschen i samråd med tech-industrin. Märken som deltog var H&M, Lazoschmidl, Uniforms for the Dedicated, Naim Josefi, De Moy och Reschia.

Fashionomics
En tvodd av Swedish Fashion Council i samarbete med Veckans Affärer. 

Frontrow Forensics
Trimmad och kundanpassad produktion av mode genom interaktiv video ska genom introduktion av interaktiv live-media samla in potentiella kundpreferenser innan beställningar läggs och går i produktion och därmed minska överproduktionen. Med nya internettjänster, baserad på avancerad videointeraktion, får modeintresserade konsumenter möjlighet till återkoppling på modebranschens presentationer och visningar. Projektet initierades av Digitizing Fashion-nätverket. Projektet bygger på ett anslag från Vinnova på 2 miljoner kronor och är ett samarbete mellan Swedish Fashion Council, H&M, ASFB, Stockholms universitet, Stockholm Fashion District, Nacka kommun, Ericsson och SICS. 

Swedish Fashion Talents
Drivs av Swedish Fashion Council sedan 2005 med syfte att stötta nya modemärken i deras etablering på marknaden. Talangprogrammet genomförs med hjälp av projekt, nätverk och aktiviteter som t.ex. modevisningar och utställningar.