KONSULTBANK

Under 2016 grundade Swedish Fashion Council och Association of Trade Partners Sweden/Agenturföretagen, som driver Stockholm Fashion District,  Fashion Business Academy för att erbjuda en utbildnings- och affärsnätverksplattform. Plattformen vänder sig till företag med tillväxtpotential inom design- och modeindustrin. Som led i i programmet har vi också skapat en konsultbank med branschkunniga personer.

Är du intresserad av att få konsultation kontaktar du respektive konsult så att ni tillsammans bestämmer tid/datum och plats.
Pris meddelar varje konsult själv

PR / Marknad


Johanna Hallander -  Johanna har över tio års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring. Både som konsult (Prime) och på större bolag (Electrolux). Johanna började själv sin karriär inom modebranschen där hon bl.a. jobbade för Marina Kereklidou, på tidningen Cosmopolitan och på mode- och livsstilsbyrån Patriksson Communication. Idag leder Johanna kommunikationsarbetet på Lernia som är ett statligt ägt bolag inom utbildning och bemanning. Arbetar primärt strategiskt med frågor som rör mångfald, hållbarhet och varumärke. Har även erfarenhet från ledningsgruppsarbete. Erbjuder rådgivning och konsultation inom följande områden:
• Corporate communications B2B/B2C, public affairs, PR/markcom samt sociala medier. • Affärsutveckling- och förändringsarbete. • Frågor som rör mångfald och hållbarhet kopplat till kommunikation, kompetensförsörjning och ledarskap.

Fredrik Ekström –  Fredrik har över 15 års erfarenhet inom kommunikation & marknadsföring för varumärken som riktar sig till en lifestyle-orienterad konsument. Idag är han ansvarig för Tretorns europeiska marknadsföring vilket inkluderar framtagande strategier och implementering aktiviteter för t.ex. Storytelling genom influencer-, PR- och content marketing på de europeiska marknaderna. Samtidigt som han lanserat och driver flera globala hållbarhets- och utvecklingsprojekt för regnkläder under Tretorns initiativ Eco Essentials.
Erfarenhet Nu - TRETORN Europeisk marknads- och kommunikationschef Ansvarig för hållbarhetsfrågor regnkläder Global PR-chef Ledningsgruppen
Tidigare Grundare och creative director - Intro Content Agency PR Specialist & Planner - Prime PR Trend Analytiker och projektledare – United Minds
Christina Matsgård - Stockholm Christina Matsgård kompetens ligger inom PR och i att driva företag med allt vad det innefattar; sätta strategier, analysera, vara kreativ, lösningsfokuserad och det absolut viktigaste – försäljning. Hennes främsta styrkor är sin långa erfarenhet, bredd och hennes stora kontaktnät.
För över 20 år sedan grundade hon nordens första fullservicebyrå inom konsument-PR. Spalt PR idag egna kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. Under åren som gått har hon arbetat med många, stora, internationella varumärken som Benetton, Gucci, Mulberry, Mexx och Tommy Hilfiger, men också med nordiska varumärken som Odd Molly, Nygårdsanna och Rils. Innan hon startade eget företag arbetade hon bl.a. på HMs inköpkontor, på ett leverantörsföretag inom mode med ansvar för design, produktion och försäljning. Hon har också arbetat på annonsavdelningen för Elle och Elle Decor.
Start-ups/affärsutveckling/sälj


Ingela Larsson -  Ingelahar under lång tid varit verksam inom mode- och detaljhandeln. Hon har arbetat som VD, vice VD och CFO. Hon har bred erfarenhet av att leda ett stort företag inom detaljhandeln och har kompetens inom områden som strategisk planering, målstyrning, positionering, konceptutveckling, lönsamhetsstyrning samt ledarskap och organisationsutveckling. Känner du att din affär inte får chansen att blomma ut eftersom du har många bollar i luften och inte hinner med att få processer och flöden att löpa smidigt? Är du osäker på vad i verksamheten som skapar lönsamhet? Vill du få ordning på din ekonomiska styrning? Då kan Ingela hjälpa dig att skapa struktur och fokus i din lönsamhetsstyrning.

Åsa Pettersson -  Åsaarbetar idag som konsult, främst inom mode och relaterade branscher. Hon hjälper just nu i första hand start-ups med rådgivning och affärsutveckling men har också en del kommunikationsuppdrag för större livsstilsvarumärken och byråer. Hon är i grunden en professionell marknadsförings och kommunikationsperson med över 19 år av strategiskt och operativt varumärkesarbete. Hon tänker kreativt och har en konceptuell utgångspunkt med erfarenhet från både nationellt och internationellt mode och populärkulturella innovationer Åsa har arbetat på Diesel i många år och satt senast som Marketing & Communications Manager i Sverige och arbetade med alla delar det innehåller. Innan dess har hon en gedigen PR-bakgrund där jag arbetat mycket med events & konceptutveckling inom klubbar, mode och musik i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

Julia Andersson -  Julia Andersson har bott fyra år i New York där hon studerade på Fashion Institute of Technology och arbetade på Acne Studios på deras wholesaleavdelning, inriktad mot den Nordamerikanska marknaden och alla återförsäljare. Efter att ha mött Carin Rodebjer i NYC tog Julia kontakt med henne i samband med hemflytten till Sverige och arbetar idag på Rodebjer, även där med wholesale och har hand om den svenska marknaden och återförsäljarna här. ”Sverige och USA är verkligen två vilt skilda marknader och jag känner verkligen att jag tillför något med all min erfarenhet hit, samtidigt som jag lär mig så mycket hela tiden här på hemmaplan. ”
Karin Rimbäck - Stockholm Karin Rimbäck har en masterutbildning från Handelshögskolan i Stockholm i strategisk kommunikation och management. Hon har arbetat med affärsanalys på H&M, några år på filmbolaget C More med innovation- och konceptutvecklingsarbete och det senaste året som projektledare för nystartade bolag och projekt inom mode och media. Karins kompetens spänner från övergripande strategisk och kreativ projektledning till mer hands- on-kunskaper kring försäljning, produktion och digital kommunikation. Därtill har Karin både egen erfarenhet av att starta eget samt att jobba tätt tillsammans med konstnärliga visionärer. 2016 grundade hon det egna produktionsbolaget Koja Recordings som producerade egna musikprojekt men som också hjälpte artister som Fever Ray, Monuson mfl. med strategi- och kommunikationsarbete. I dagsläget ansvarar hon för kommunikation och lansering av Stefan Söderbergs senaste designprojekt Allvar i Stockholm, Köpenhamn och Berlin. Karin upplevs som en prestigelös, kreativ och initiativtagande person vilket gör henne väldigt lättsam och kul att jobba med."

Emilie Camén arbetar som Sverigechef på PR-byrån Presskontakterna. Hon har arbetat med PR i 13 år med många typer av varumärken inom alla olika segment. Hennes kompetens ligger främst inom strategiskt varumärkesbyggande, kommunikation, pressinformation och pressbearbetning, sociala medier och digital kommunikation. Presskontakterna har idag kontor i Sverige, Norge och Danmark och arbetar med olika typer av PR uppdrag, från showroom till event och kampanjer.


Hållbarhet
 

Pauline Ström Gunnér - Head of Sustainable Business på Swedish Fashion Council. Hon är utbildad nationalekonom och miljövetare och har arbetat både som konsult och coach inom CSR & hållbarhet. Hon har erfarenhet av miljöledningssystem, hållbarhetsredovisning enligt både GRI och FNs globala hållbarhetsmål. Pauline har arbetat i modebranschen med varumärkesuppbyggnad, inköp samt butikschef.

Juridik


Maria Jennerholm - Göteborg Maria Jennerholm är advokat på MAQS Advokatbyrå som tillhandahåller all typ av juridik ett bolag behöver i sin verksamhet, exempelvis ägarfrågor, avtalsfrågor, digitalisering etc. Maria är specialiserad på kommersiella avtal, exempelvis agentavtal, distribution och tillverkning, samt immaterialrätt så som skyddande, kommersialisering och försvar av immateriella rättigheter och marknadsrättsliga frågor. Maria arbetar även med IT-relaterade avtal. Maria har gedigen erfarenhet av att arbeta med frågor som rör företag inom design och retail och ansvarar bland annat för den utbildning MAQS årligen håller för Swedish Fashion Talents.

Maria Winckler - Göteborg Maria Winckler är advokat på MAQS Advokatbyrå som tillhandahåller all typ av juridik ett bolag behöver i sin verksamhet, exempelvis ägarfrågor, avtalsfrågor, digitalisering etc. Maria arbetar inom samtliga områden av immaterialrätt, så som skyddande, kommersialisering och försvar av immateriella rättigheter och marknadsrättsliga frågor. Maria arbetar även i stor utsträckning med frågor som rör e-handel, sponsring, personuppgiftshantering och företagshemligheter och har gedigen erfarenhet av att arbeta med frågor som rör företag inom design och retail.

Design

Bobo Andersson har en examen från Beckmans Designhögskola -03 och har sedan dess arbetat som Head Designer på Peak Performance och nu senast som Head Designer på Boomerang. Hon har designat större delar av kollektionerna både Herr & Dam.
Bobos roll innefattade:
Presenterat kollektioner, för ledningsgrupper/marknads och sälj avdelningar. Söka trender, göra moodboards/visual goals Lägga upp kollektions struktur Färgkartor
Flera gånger årligen har jag genomfört större säljmöten Planerat modevisningar, hållit föredrag, ordnat pressvisningar i samband med att vi visat våra kollektioner. Designat Dam, Herr och Home, plaggskisser/inspiration/mönster Personalansvar över större designavdelningar. Drivit och påverkat olika hållbarhetsprojekt, senast på Boomerang senast såg det ut så här: http://www.boomerangstore.se/catalog/category/view/s/boomerang-atelier/id/449/