När Harpers BAZAAR firade ICONS av Carine Roitfeld såg vi Marissa Hall på den röda mattan i en outfit som skapades under Fashion Tech NY av Neue x FIT x Ann Sofie Back.

Läs mer om projektet nedan.

SWEDISH FASHION COUNCIL ÄR STOLT ÖVER ATT PRESENTERA FASHION TECH DESIGN SOM OMVANDLAR KONSUMENTER TILL ANVÄNDARE

New York-Stockholm samarbetet FASHION TECH NY presenterar kläder och accessoarer som utforskar koncepten om tillfredsställelse av självkänsla för modeföretaget BACK och urbansäkerhet för sportklädesmärket POC, samtidigt som man förvandlar modekonsumenter till modeanvändare
 

Tisdagen den 12 juni 2018 presenterades banbrytande kreationer skapade för svenska varumärkena BACK och POC exklusivt för press, branschledare och akademiker på Swedish Residence i New York.

Fashion Tech NY projektet har initierats av Fashion Institute of Technology/ Infor Design, Tach Lab och det Stockholms baserade modeteknikföretag NEUE, med stötning av Swedish Fashion Council. Under det tre månader långa projektet har sju FIT studenter designat en väska, kläder och accessoarer som uppmuntrar delat ägandeskap och öka eftertraktandet hos användarna genom att integrera NEUE s A2 / Playground fashion-tech.

Självuttryck och självkänsla och en skräddarsydd stil samt skapandet av en bestående inverkan på den traditionell modehandel är nyckelkoncepten bakom BACK-kreationer. Vibrerande trosor och en elektroluminescerande klänning som styrs via Playground app och röststyrning, tillåter användaren att anpassa funktionernas frekvenser och intensiteten. Med klädesplagg och accessoarer avsedda för en delningsekonomi ligger den verkliga innovationen i den sammankopplade programvara. Användaren låser upp exklusiva belöningar, såsom varumärkets egna Spotify-spellista, genom hyresfrekvens och varaktigheten av bärandet av klädesplagg. Även om det fysiska plagget skickas vidare, fortsätter programvara och de sammankopplade belöningarna att stanna hos användaren. Klädesplaggsuthyrningen blir en kanvasduk där användaren använder teknik anpassad till sin stil.

Den smidiga integrationen av teknik i cykelpendlarens vardag, ökad säkerhet och användbarhet definierar kärnan i POCs skapelser. På väg till att bli ett noll klimatavtrycks samhälle, ”POC and Forth” pendlarna utökar in utrustning med en ryggsäck och cykelbyxor med haptiska sensorer och elektroluminescerande trådar som ger skärmfria vägbeskrivningar och synlighet i trafiken för föraren medtrafikanter. Genom att optimera pendlarens livsstil och vägupplevelser, erbjuder NEUE-tekniken dessutom en plattform för en gemensam infrastruktur och därmed utmanar konceptet kring samtida ägandeskap.


För mer information och bilder klicka här eller kontakta:

Jennie Rosén, Swedish Fashion Council
jennie@swedishfashioncouncil.se
0046 704 499839

Fredrik Timour, NEUE
timour@neue.se
0046 707 437 815

Michael Ferraro, Fashion Institute of Technology
michael_ferraro@fitnyc.edu
001 212 217 4018

Ann-Sofie Back, BACK
annsofie@annsofieback.com

Damian Phillips, POC
damian.phillips@pocsports.coÄ

Dm0oW7FWwAArunN.jpg-large-683x1024.jpg
POC © April Blum2.jpg
BACK  © April Blum1.jpeg