FASHION GUIDE

Materialet  ”Fashion" är en konkret och koncentrerad guide kring modebilden. Guiden bygger på ett fåtal specifika teman med färgkartor indelade i färghierarkier. Den innehåller även silhuetter, attentionsidor, nyckelplagg och mönstersidor. Allt för att materialet ska fungera som en konkret verktygslåda för er att identifiera, sortera, och prioritera bland tendenser, färger och siluetter i ert kreativa och affärsmässiga arbete. Guidens användningsområde är brett och kan plockas fram i olika skeden inom kommersiell och kreativ verksamhet, från idé till produktion och i slutändan sälj och marknadsföring.

Säsongernas färgharmonier tematiskt med separat färgkarta i Pantone.  

Aktuell säsong: AUTUMN/WINTER 20 - 21

Säsongens viktigaste ämnen berör hållbarhet på olika plan och bär associationer till ett romantiskt 70-tal, drömska silhuetter med mjuka volymer som kontrasteras med influenser av 80-talets hårdare proportioner som blandar business och attityd. Allt detta i en modern och inspirerande tappning!

”Luxury Essentials” och ”The New Powerdressing” är våra huvudkategorier som innehåller flertalet underteman som bjuder på inspirerande plaggskisser, djupgående materialbeskrivningar, moodboards, färgscheman med Pantone-koder, samt en businessdel med analyser och intervjuer av Helin Honung - grundare av den nya castingagenturen 3rd Space Management och Anna Olsson - projektledare på TEKO (Sveriges textil- och modeföretag).

Guiden är på engelska.

ABONNEMANG

Guiden kan beställas som lösnummer eller i abonnemang. Abonnemangen löper under ett år och faktureras en gång per säsong (Spring/Summer och Autumn/Winter). Efter avslutat år kan abonnemanget sägas upp löpande under säsong och minst tre veckor innan leverans.  I abonnemang ingår ett digitalt inlogg där allt material finns att tillgå. Levereras i april-maj för höst/vinter och oktober-november för vår/sommar. 

Alla priser är exkl. moms.

DELUXE Fashion: 9 500 SEK/säsong
Innehåller Fashion Guide, värde 7 000 SEK, vår övergripande Inspiration guide, värde 9 000 SEK samt våra Rapporter med omvärldsbevakning från mässor och visningar. Ca 15-20 st /säsong (värde 3 500 SEK).

BASIC Fashion: 6 500 SEK/säsong
Innehåller Fashion Guide, värde 7 000 SEK, våra Rapporter med summeringar av viktiga händelser inom mode, livsstil och inredning som modeveckor, utställningar, mässor, konst- eller kulturhändelser. Ca 15-20 st /säsong (värde 3 500 SEK).

MINI Fashion: 5 700 SEK/säsong
Innehåller: Fashion Guide i tryckt format inkl. inredningsfärgkarta.     

Lösnummer: 7 000 SEK

För löpande uppdateringar finns Rapporter.

Tidigare säsonger

SPRING/SUMMER 20
Denna säsong inspireras guidens utseende av två teman: Space is the Place och Material World. Istället för tre koncept behandlar vi nu två stycken mer djupgående. Förvänta dig en ny layout och typsnitt på alla våra böcker. Fashion guiden med våra teman som grund ger dig färger, material, plagg- och figurillustrationer, detaljer, omvärldsanalytiska texter och mycket mer. Likt tidigare upplagor ger inspirationsguiden riktningar i ämnen som design, konst, stil, mat, kultur och kreativa koncept.

SPRING/SUMMER 19

För denna säsong står det klart att vi klivit in i den personligt anpassade modebilden. Vi befinner oss i ett konsumtionens paradigmbrott där konsumenten har tagit kommandot över vad som ska produceras och vill vara direkt involverad.

Teman rymmer mycket energi, trots, stilbrott och upproriskhet, men även ett sökande efter de fasta värden vi vill ska berika våra liv. Vi söker det hantverksmässiga, back-to-basics, vi gräver i arkiv och uppskattar kvalitetsmaterial och hållbara produktioner 

AUTUMN/WINTER 18-19

Just nu säljer vi våra sista guider i kategorierna Fashion, Inspiration och Interior för säsongen A/W 18-19.

Pris: 2000:- (ordinarie pris 7000:-).

Antalet exemplar är begränsade, så skynda fynda!


Kontakt: 
Erica Blomberg, Marketing Coordinator
+46 (0)702 62 26 27
erica(at)swedishfashioncouncil.se