Circular Textile Hackathon utmanade branschen ännu en gång

Under två heldagar i slutet på November deltog studenter, entreprenörer och företagsrepresentanter för att gemensamt anta utmaningen “How can we develop new services and business models and transform the consumption of clothes to become more sustainable?” under Circular Textile Hackathon i Borås.

Torsdagen den 23 november kickades den andra upplagan av Circular Textile Hackathon igång i Fashion Business Centers lokaler. Dagen inleddes med en gästföreläsning där Elin Johnsson Echávarry, Industry Manager på Google, höll en föreläsning om revolutionerande förändring och innovation. Hackathonet gästades även av entreprenören Fredrik Timour, CEO/grundare till fashion tech-bolaget Neue Labs AB och Head of Digital development, Swedish Fashion Council, som höll en föreläsning om nya affärsmodeller i modebranschen.

Efter ett inspirerande välkomnande delades deltagarna in i fem grupper där de tillsammans fick chansen att komma fram till en lösning med hjälp av varandras blandade kompetenser från olika discipliner. I två hela dagar bubblade lokalen “Do-Tank” av kreativitet, härligt driv och teamwork på hög nivå. På hackathonets sista dag var det dags för grupperna att presentera sina slutgiltiga ideér.

Hackathonet är en del av CTI (Circular Textile Initiative) som är ett hållbarhetsprojekt som drivs av Swedish Fashion Council, Re:textile, Göteborgsregionen, Region Västra Götaland, Avfall Sverige och Wargön Innovation. Idéerna från Circular Textile Hackathon kommer nu att arbetas vidare inom CTI för att implementeras på marknaden.

Se en video från Circular Textile Hackathon här.