Almedalsgarderoben vinner Hållbarast i Almedalen

Hållbarast i Almedalen som årligen ska delas ut till den aktör som på bäst sätt lyfter hållbarhetsfrågan under Almedalsveckan.

Vinnaren av Hållbarast i Almedalen utses utifrån kriterierna relevans, effekt, långsiktighet och kreativ höjd.
Juryns motivering: ”Almedalsgarderoben belönas för sitt långsiktiga arbete med att visa upp delningsekonomin i praktiken. Almedalsgarderoben bidrar till att lyfta de beteendeförändringar som måste ske när det gäller konsumtion i allmänhet och av mode i synnerhet, och har lyckats göra hållbara val konkreta, lustfyllda, och attraktiva under Almedalsveckan.”

Juryn bestod av Emma Sundh, Klimatklubben, Elin Larsson, hållbarhetsstrateg, Mattias Goldmann, vd på Fores och Désirée Maurd på Juno PR.

Almedalsgarderoben har funnits i Almedalen i fyra år och kom till för att lyfta cirkulär ekonomi inom mode och att uppmärksamma hållbar klädkonsumtion. Initiativet drivs av SVENSK HANDEL och SWEDISH FASHION COUNCIL och görs i samarbete med: Cellbes, Don Donna, Ellos, H&M, Houdini, Indiska, KappAhl, Kicks, Lindex, MQ, Myrorna, Nilson Group, Nudie Jeans, Rizzo, Åléns, IKEA och The Steamery.

Ett extra stort tack till LG Electronics och BillerudKorsnäs för deras stöttning av projektet!

S3WERB-Lifestyle_3.jpg
Karin Johansson VD Svensk Handel 2017.JPG
Billerudkornäs bidrar med miljösmarta kassar  www.billerudkorsnas.se

Billerudkornäs bidrar med miljösmarta kassar
www.billerudkorsnas.se

LG_logo_logotype_emblem.png

LG Electronics LG Styler
www.lg.com/se